31 d’agost de 2012

Fitxa: Les quatre estacionsAhir vaig trobar uns dibuixos de les quatre estacions, i em van agradar tant que vaig aprofitar per a fer una fitxa pel cole. 

Aquí la teniu! Els dibuixos són de l'il·lustrador Joaquín González Dorao. Tots el crèdits.

Acròstics dels mesos de l'any

L'altre dia vaig preparar unes fitxes per a fer acròstics, una activitat que m'encanta per a treballar l'expressió escrita i la creativitat literària. Vaig escollir com a tema els mesos de l'any, i faig fer una fitxa per a cada mes dins el curs escolar (de septembre a juny), doncs la idea és realitzar l'activitat mensualment.L'activitat es pot adaptar depenent de les necessitats i l'edat dels alumnes. Al principi podeu demanar als alumnes que escriguin a cada línia una paraula relacionada amb el mes de l'acròstic; més endavant, poden escriure frases. I, l'opció que més m'agrada, escriure poemes acròstics relacionats amb els mesos de l'any, individualment o a nivell grupal.

Bé, aquí us deixo totes les fitxes per a fer els acròstics. A cada una he deixat un espai per a fer un petit dibuix. Per descarregar-les, a l'Slideshare:

29 d’agost de 2012

Aprendre matemàtiques en línia


Recull de pàgines web que ofereixen recursos i aplicacions per aprendre
Matemàtiques en línia a Primària. 


Usa el coco, de Nacho Diego. En aquesta pàgina podem trobar gran varietat d'exercicis online per a practicar les matemàtiques (raonament, càlcul, resolució de problemes, numeració i més), tots ells en format .flash. Però probablement el més interessant sigui el "Desafío de Primaria", activitat en la que dos equips competeixen per veure quin dels dos encerta més preguntes.  

Disfruta las Matemáticas. Impressionant pàgina web amb un munt d'activitats i recursos de tot tipus per aprendre matemàtiques: fulls d'exercicis, jocs, activitats online, material pel professor, animacions interactives, eines i molt més! El contingut principal està relacionat amb les habilitats matemàtiques bàsiques (álgebra, números, mesura, gràfics), però també es poden trobar exercicis més complicats. Hi ha tant contingut que pots perdre-t'hi durant hores, i tot el que hi ha és de qualitat. Una de les coses que més m'agrada i que destaco és el "Diccionario Ilustrado de Matemáticas", un fantàstic recull de conceptes matemàtics amb definicions fàcils d'entendre, il·lustrades i amb enllaços per aprendre'n més. Molt recomanable!

Matemáticas, de thatquiz.org. Generador d'exercicis de matemàtiques tipus test per a fer en línia. Primer esculls la categoria (álgebra, fraccions, aritmètica, geometria,... hi ha moltíssimes!), i després configures l'exercici escollint la durada, el nombre d'ítems, la dificultat i altres moltes opcions que varien segons la categoria. Una vegada configurat pots realitzar l'exercici en línia mentre la pàgina t'indica el temps que portes i el número d'encerts i errors comesos. Fàcil d'usar i bastant complet, però poc vistós pel meu gust.  

MatemaTICas Primaria. Aquest recurs multimèdia en forma de pàgina web m'encanta! Inclou un munt d'activitats interactives i molt divertides per practicar matemàtiques i a més a més  té un aspecte fantàstic per atraure als més petits. Els diferents temes que es tracten són: números i operacions, formes i orientació en l'espai, tractament de la informació, resolució de problemes i reptes, i mesura. També inclou detallades guies didàctiques per alumnes i professors. Molt recomanable!

Resolución de problemas interactivos. Fantàtsic portal web similar a matemaTICas però enfocat a la resolució de problemes. Com aquell, inclou activitats molt divertides i atractives visualment, i guies didàctiques per alumnes i professors. Molt recomanable!

Aprendiendo Mates. Exercicis online per a nens de Primària de suma, resta, multiplicació i càlcul mental. Ofereix l'opció de registrar-se per a veure la teva puntuació dels exercicis realitzats al rànking de la comunitat. Inclou dos videotutorials per a aprendre a sumar.

Matemáticas para jugarPortal amb alguns jocs flash per a practicar la suma, la resta i la multiplicació.

 Matemàgic: Senzilla aplicació web basada en la resolució d'operacions matemàtiques (sumes, restes, multiplicacions i divisions) enunciades en forma de pregunta (Quant fa...?). Permet escollir la dificultat (nombres d'una o dues xifres) i mostra el nombre d'encerts que aconsegueixes.

WEBS EN ANGLÈS

A més, us deixo un llistat amb webs en anglès amb contingut de matemàtiques. Si sabeu una miqueta l'idioma podreu gaudir de milers d'activitats, jocs, lliçons, fitxes imprimibles, recursos, eines i moltes coses més! Són una font d'idees inagotable! 

Fitxes: Escriure històries fantàstiques

Fitxes per a escriure històries fantàstiques a partir d'una imatge.

Escriure Històries fantàstiques

28 d’agost de 2012

Poema: És aquesta nostra classe

Us deixo unes fitxes que he preparat a partir d'un poema molt xulo titulat "És aquesta nostra classe". El poema és de la Isabel Barriel i és perfecte pels primers dies de curs.

Aquí les teniu:

27 d’agost de 2012

Fitxes: Comptar fins a 5

Us deixo tres fitxes que he preparat per a treballar la numeració de l'1 al 5.Salutacions!

Murals per anotar aniversarisMurals en format A3 per a penjar a l'aula i anotar els aniversaris dels nens i nenes. He fet diferents versions, en color i en blanc i negre.

Si us interessen, podeu veure'ls i descarregar-los al meu Picasa:

25 d’agost de 2012

Targetes taules de multiplicar


Bon dia! Us deixo unes targetes -imprimibles i retallables- per a facilitar als alumnes l'estudi de les taules de multiplicar. Jo les utilitzo de la següent manera:


 • Faig una còpia de les targetes i les retallo i plastifico una a una. 
 • Quan tinc totes les targetes preparades, hi faig un forat amb una foradadora a l'esquina superior esquerra (on hi ha el cercle a la targeta). 
 • Finalment hi poso una anella (d'aquestes dels clauers) per unir-les totes. El resultat és una espècie de llibret amb totes les taules de multiplicar. 
 • Faig una còpia per a cada alumne i els hi dono per a que sempre les tinguin a mà i puguin estudiar les taules allà on vagin. 
 • Normalment, quan un alumne ha demostrat saber una taula, l'hi poso un gomet a la targeta corresponent, allà on hi ha el dibuix de la X. Però per suposat cadascú pot utilitzar-les com vulgui! 

Aquí estan les targetes amb les taules de l'1 al 12 per descarregar:


Cartell Deures


Tinc per costum penjar a l'aula una graella per anotar els deures setmanals de la classe, doncs d'aquesta manera m'asseguro que tots els alumnes s'assabentin de les tasques que han de realitzar i per quan les ha de realitzar, i alhora em serveix a mi per a portar un registre dels deures diaris a lliurar o corregir.

Per aquest curs he fet dos cartells -format A4- en dues versions, una en color i l'altra en blanc i negre, que es poden imprimir i penjar a l'aula.

Podeu  descarregar els .pdf al slideshare:
*Nota: el cartell en color es veu tallat per la part de sobre, però he comprobat que és un error del servei de presentacions de l'Slideshare. Al descarregar el document surt bé. :)24 d’agost de 2012

Redaccions Vacances d'EstiuSi sou d'aquells que a l'inici de curs tenen per costum manar als alumnes una redacció sobre les vacances, aquí us deixo un parell de fitxes que he elaborat per a dur a terme aquesta activitat.

La primera fitxa, en vertical, està pensada per alumnes a partir de 2n curs; la segona, en horitzontal, sense enunciat i amb menys línies per escriure, per alumnes de 1r o 2n curs, però per suposat podeu fer-ne l'ús que volgueu.


Les podeu descarregar a l'slideshare:


http://www.slideshare.net/_Lila_/redaccions-vacances-destiu

21 d’agost de 2012

Targetes Normes de la classe


Targetes amb les normes de la classe. Es poden imprimir, retallar i penjar a l'aula.

Els dibuixos els he tret d'un mural en anglés que he trobat a Internet (ho sento, he oblidat apuntar la pàgina!).


http://www.slideshare.net/_Lila_/targetes-normes-classe

Fitxes: Descripció de personatges

Us deixo unes fitxes d'expressió escrita per a treballar la descripció de personatges a nivell inicial.


Durant l'activitat els alumnes hauran de posar en joc ja no únicament la seva capacitat d'observació, sino també la seva imaginació i creativitat per a realitzar, a partir d'una única imatge, el seu propi retrat del personatge. 

Cada fitxa fa referència a un personatge i conté els següents elements: 
 1. Dades personals del personatge (nom, edat i lloc on viu). S'ha de insistir en l'ús de les majúscules per a escriure noms propis i noms de zones geogràfiques, com ara païssos o ciutats. 
 2. Descripció de l'aspecte físic i la personalitat del personatge a través d'adjectius calificatius.
 3. Descripció de les coses que fa utilitzant verbs d'acció
 4. Descripció del personatge utilitzant frases
He realitzat unes quantes fitxes ja preparades amb diferents personatges (coneguts i no coneguts), però al final del document incloc una plantilla "buida" per a que pogueu posar el personatge que vulgueu. 

Per acabar, també incloc una fitxa per ampliar l'activitat i en la que els alumnes han d'inventar, dibuixar i descriure el seu propi personatge. 
Grafisme ABC


Fitxes per treballar l'abecedari i el seu grafisme.
20 d’agost de 2012

Cartells. Dites dels mesos de l'any


Va apropant-se l'inici de curs, i segueixo preparant cosetes per a decorar l'aula. Avui us deixo uns senzills cartells que he preparat amb les dites dels mesos de l'any en format A4 per aquest nou curs escolar.

Els podeu veure i descarregar al meu Picasa.

17 d’agost de 2012

Grafisme de números de l'1 al 9

Ahir vaig pujar unes fitxes per a treballar els números del 0-100, així que avui he pensat elaborar-ne unes per a que els alumnes més petits coneguin i treballin el grafisme dels números de l'1 al 9.

Aquí us les deixo:

 

Laberints

A vegades m'agrada incloure una activitat de "passatemps" en les fitxes que elaboro i dono als meus alumnes. M'agraden els laberints perquè són activitats que solen divertir i agradar als nens i alhora els permet treballar i desenvolupar habilitats de planficació, anticipació i habilitats espacials. També poden servir per a desenvolupar la memòria, la motricitat, i la rapidesa i precisió en el traç.

Aquí us deixo un recull de laberints trobats a la xarxa en format d'imatge que poden ser descarregats i editats. Hi ha més de 80 de diferent dificultat, grandària i temàtica. Els podeu descarregar al meu àlbum Picasa:

16 d’agost de 2012

Numeració del 0 al 100 - Inicial

He elaborat unes fitxes per a treballar la numeració i la cal·ligrafia dels números del 0 al 100 a cicle inicial (especialment a primer curs).  El material conté 6 fitxes: la primera pels números del 0 al 9, i les altres cinc amb la resta de decenes. Els alumnes han de seguir la sèrie de números dins els dibuixos i després repassar els números puntejats.

Aquí teniu les fitxes, les podeu descarregar al Scribd.

Numeració 0-100 inicial


14 d’agost de 2012

Cartells mesos de l'any (dibuixos Jan Brett)


Us porto més cartells amb els noms dels mesos de l'any, aquesta vegada dissenyats en format A4 i il·lustrats amb els dibuixos de la Jan Brett, una autora i il·lustradora de llibres infantils mundialment coneguda i número u en vendes als Estats Units.Els podeu descarregar al slideshare, aquí

Aprofito també per recomanar-vos la pàgina web de la autora, (http://www.janbrett.com), on, a més a més de trobar informació sobre ella i els seus llibres, trobareu infinitat de recursos interessants per als infants: il·lustracions, pàgines per pintar, activitats imprimibles, murals, jocs, targetes, fitxes i un munt més de material per descarregar.

13 d’agost de 2012

Cartell d'Aniversaris

Cartell per a penjar a l'aula i anotar els aniversaris dels nens i nenes de la classe. En format A3.

Cartells mesos de l'any

Cartells senzills dels mesos de l'any il·lustrats amb dibuixos i colorejats segons l'estació (hivern, blau; primavera, verd; estiu, taronja; tardor, marró).  

(Cliqueu a sobre de cada un per ampliar).
                             

Els podeu descarregar al meu álbum Picasa:

Mesos de l'any

4 d’agost de 2012

Fitxes d'escriptura Inicial - Frases

Aquí us deixo dues fitxes creades per al Cicle Inicial (però que es poden adaptar a altres nivells) per a treballar la construcció de frases.

Cada fitxa proposa un exercici diferent relacionat amb l'escriptura de frases:
 • a la primera els alumnes hauran d'inventar-se una frase a partir de 3 paraules donades
 • a la segona hauran de pensar un final per a unes frases ja començades


3 d’agost de 2012

Dibuixos de l'estiu per pintar

Recull de més de 100 dibuixos de temàtica d'estiu, en blanc i negre, per imprimir i acolorir.

Dibuixos Estiu b/nLinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...